Voor meer informatie over de activiteiten bij Barbara van Stein, inspirerend nieuws en de laatste blogs, kan jij je hier: Inschrijven
Open
X

Barbara van Stein. Verbeeldend Kunstenaar

Verbeeldingskracht en creativiteit hebben mij door vele fases in mijn leven heen geholpen. Ze gaven mij dat sprankje licht, de steun, heldere inzichten en ontspanning. Ze brachten mij vooral dichter bij mijzelf.

Met heel mijn hart en ziel geloof ik, dat creativiteit meer is dan alleen kunst en knutselen. Creativiteit in samenwerking met verbeeldingskracht geeft krachtige inzichten, het maakt het gemoed lichter en het laat je anders kijken naar gebeurtenissen in je leven.

Organisch Ondernemerschap

Sinds januari 2009 ben ik VerBeeldend Kunstenaar. Wat ik vanaf dat tijdstip heb geleerd en verder heb ontwikkeld, is intuïtief en organisch gegaan. Zo ontstond mijn onderneming als het ware onder mijn handen. Puur door creatief en intuïtief bezig te zijn.

Om een onderneming organisch en intuïtief te laten ontstaan, vergt wel elke keer opnieuw moed, een hoop zelfvertrouwen en overgave in de begeleiding die ik ontvang. Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral als verwachtingen van mijzelf en die van anderen, de kop opsteken.

Het is beter om intuïtief en vanuit het hart te werken, dan hard vanuit het hoofd.

De belangrijkste les in al die jaren is, dat ik mijn hoofd in plaats van de leiding, beter de rol van enthousiaste vrijwilliger kan geven. Zolang ik mijn hart de leiding geef, gaat het werken moeitelozer en ontstaat er een flow die heel inspirerend werkt. Dit heeft een direct effect op mijn kunstwerken EN mijn klanten.

Zelf in beweging blijven om anderen te bewegen

Zelf in beweging blijven om anderen te bewegen, vind ik HEEL belangrijk! Zo kan ik anderen blijven motiveren om ook door te gaan, terwijl ze het (l)even niet zien zitten. Daarom volg ik met regelmaat coaching, trainingen en workshops, die gericht zijn op mijn persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Een kleine greep uit de trainingen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd:

  • Schilderen, Ebru (Turks papiermarmeren), stijfselmarmeren
  • SoulCollage, Kleurenworkshop met kristallen, Tarot
  • Reiki Masterschap, Munay Ki, Melchizedek, Runenqueeste
  • Hartzakelijk Ondernemen en Energetisch Leiderschap

Dankbaarheid

Uiteraard doe ik het niet alleen! Naast mijn altijd aanwezige steun en toeverlaat in de vorm van mijn man, zijn er minimaal nog 5 mensen die mij heel dierbaar zijn. Puur, omdat zij mij motiveren om nóg dichter bij mezelf te komen en te blijven:

  • Manon Zohlandt, voor haar altijd luisterend oor en yoga
  • Danielle Pasma, voor mijn krijgerkracht en belevingswereld
  • Georgette Vierling, voor mijn intuïtie en extra magie
  • Reggy Nelissen, voor mijn ondernemersgeest
  • Erika de Heus, voor mijn energiewerk

De Kunst van het Leven

Elk leven zie ik als een kunstwerk. Alleen vaak is het hart eruit gehaald en is hard werken geworden. Gevolg is vermoeidheid, onderwaardering en moedeloosheid.

Ik geloof heilig dat creëren ieders levensbehoefte is, want door te creëren gebruik je al je (onbekende) gaven en talenten wat je eigenwaarde laat stijgen en je zelfvertrouwen laat groeien. Daarnaast word je van creëren blij!

De kunst van het leven is om werkelijk met open hart en mind in het leven te staan. Hoe kwetsbaar dat ook kan voelen.

Doe je waar je blij van wordt, dan krijg je daar weer nieuwe energie en inspiratie van en voel jij je van binnen sterker worden. Je gaat hierdoor ook expressie geven aan wat er bij je van binnen leeft. Ja, hierdoor ga jij je kwetsbaarder opstellen, maar je gaat merken dat dit ook kan zonder voortdurend uit balans te raken.

Iedereen heeft die heilige bron van inspiratie in zich! Elk moment van de dag kan je dit aanspreken. Maar o, wat kan iedereen creativiteit toch laag inschatten! Terwijl juist dit iedereen zo nodig heeft!

Vraagje

Mag ik je uitdagen om eens te ontdekken hoeveel creatiekracht jij in je hebt en wat je met jouw verbeelding kan ontdekken? Mag ik je wat moed, zelfwaardering en vertrouwen geven in jezelf? Ja? Kijk dan eens bij mijn activiteiten! Het is tijd namelijk de tijd om jezelf eens te inspireren!

Voor het eerst een boom geblazen  en een SoulCollage kaart gemaakt (nooit eerder van gehoord). Wat een mooie creatieve manier om jezelf eens van een andere kant te bekijken. De subtiele en rake vragen en aanvullingen van Barbara over bijvoorbeeld de gekozen kleuren waren zo treffend. Ik ben gelijk thuis verder aan de slag gegaan met het maken van deze kaarten. Top begeleiding van Barbara en een super gezellige dag!
Angelique

Mijn ouders waren verbluft, verbaasd, verrast en bovenal ontroerd door jouw prachtige schilderij! Wauw, hoe is het mogelijk dat er zoveel verwerkt is in het schilderij. Ze vonden het ook erg bijzonder dat jij zo precies uit de gesprekken had kunnen halen waar het om draait bij mijn ouders en bij ons hele gezin.
Kyanne

Ik heb de afgelopen jaren bij Barbara zowel workshops als jaartrajecten gedaan. Vol aandacht en inspiratie, met zachtheid en creativiteit jezelf tegen komen in een fijne omgeving, dat is wat ik ervaren heb en wat ik iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf, kan aanraden.
Marjolein